Tento malý chlapeček s Downovým syndromem miluje hudbu. Když mu jeho sestřička zpívá, reaguje úžasně!

V tomto příběhu je hudba mnohem víc než jen prostředek, jak zabavit mladšího sourozence. Malý Bo trpí Downovým syndromem a hudba a zpěv starší sestry mu umožňují rozšiřovat si slovní zásobu.

Chlapeček se narodil s několika srdečními a plicními problémy. Má za sebou několik těžkých operací, aby jeho srdíčko mohlo bít tak, jak má. Několik týdnů musel strávit v nemocničním pokoji, jeho otec dostal od lékařů „povolení“, aby si mohl přinést kytaru a svému synovi zazpívat.

Nejčastěji mu zpíval píseň „You Are My Sunshine“, při které zaznamenal, že na ni chlapeček reaguje nejvíc. Stala se jeho nejoblíbenější písní. A teď mu ji zpívá i jeho sestra. Díky tomu rodiče zaznamenali, že Bo umí vyslovit a pochopit význam slova „šťastný“, a to ve chvílích, kdy mu Lydia zpívala jeho oblíbenou skladbu. Lékaři rodičů ubezpečovali, ať nečekají velké zázraky, je možné, že do svých 3 let nezačne mluvit vůbec.


Díky hudbě však řekl slovo „máma“, a ve 2 letech slovíčko „šťastný“. Je to důkaz, že terapie hudbou funguje. Každé slovo, které se dosud naučil, pochází z nějaké písně.

Pokud jste našli v tomto článku něco hodnotného pro vás nebo vás v něčem inspiroval, podpořte nás sdílením. Je to nejlepší způsob, jak podpořit kvalitní obsah. Vy rozhodujete o tom, co letí, děkujeme. Pokud se Vám článek líbil nebo jste se dozvěděli něco nového – sdílejte jej, nebo podpořte Like-em. Čím více sdílení, tím větší motivace pro nás, psát dobré zprávy každý den. Napište nám komentář! Vaše názory jsou vítány.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

What do you think?

Na zahradě si postavil takovou chatrč. Své sousedy pozval dovnitř. Ti zůstali ve vteřině v němém úžasu z toho, co vidí!

Tomuto 9letému chlapci máma oznámila, že konečně PORAZIL RAKOVINU! Jeho reakce je úžasná!