Otec dal své rozmazlené dceři pořádnou lekci. Nevážila si, co všechno má a tak se jí rozhodl udělat tohle

Někteří z nás to možná znají. Celý život dřete abyste si vytvořili úspěšný podnik či dobré postavení v práci. Své rodině všechno dopřejete. Občas však odměnou za vaši dobrotu dostanete děti, které si nic z toho, co jim dáváte – neváží.

Ne všechno je však „zdarma“ či samozřejmostí, jak si to naše děti mohou myslet. Následující inspirací vám může být tento příběh.

Hlavní postavou našeho příběhu je muž středního věku jménem Igor. Ten si před pár lety založil malou firmu na výrobu nábytku. Jedná se o malý podnik, kde kromě něj pracuje i jeho manželka a pár zaměstnanců. Díky jeho píli se firmě poměrně dařilo.

I když začátky nebyly jednoduché a musel se zadlužit a vzít si podnikatelský úvěr, aby mohl firmu rozjet.

Po letech se mu dluhy podařilo splatit. Dařilo se mu, a bylo to jen díky jeho šikovnosti, šikovnosti manželky a jeho zaměstnanců. On to velmi dobře věděl a vážil si toho. Peníze ho nezměnily, ba stále naopak, byl laskavým a pracovitým člověkem a jeho zaměstnanci ho měli jako šéfa velmi rádi.

Jednoho dne se však jeden ze zaměstnanců stal svědkem následující situace.

Majitel Igor společně se ženou jako vždy kontrolovali účetnictví firmy a otec řekl jejich teenagerské 14leté dceři, která s nimi v místnosti také byla, aby mezitím vytřela podlahu v kanceláři a oni mohli jít pak domů, protože uklízečka, která obvykle kancelář uklízela, byla nemocná a do práce nemohla přijít.

Dceřiná reakce byla ale velmi negativní, rozzlobeně otci odsekla, že ona tedy vytírat rozhodně nebude, protože by si mohla poničit svou novou manikúru.

Toto její chování otce nemile překvapilo, protože se vždy své dceři snažil dát to nejlepší, chodila na výbornou školu, vždy jí dopřál všechno, po čem její srdce a oči zatoužili. Její nevděk ho hluboce zasáhl. Poté, co rodina dorazila domů, Igor přemýšlel, jak celou situaci vyřešit.

Uvědomoval si, že jeho dcera potřebuje okamžitě životní lekci, jinak svou rozmazleností v životě ublíží mnoha dalším lidem.

O několik dní později si stejný zaměstnanec, který dříve viděl rodinnou scénu, všiml, že se po dílně pohybuje ženská postava s mopem.

Když na ni zaměřil svůj pohled víc, uvědomil si, že to není obvyklá uklízečka, ale majitelova dcera. Oblečená byla sice do svého značkového oblečení, ale v ruce měla kbelík a vytírala zemi. Když pak překvapený zaměstnanec o celé situaci řekl Igorovi, ten se jen usmál a řekl, že se rozhodl, že jeho dcera potřebuje určité pracovní kurzy, aby si uvědomila, jak se má správně chovat a co je v životě důležité.

I když byl otcův nápad nejspíš pro dceru nepřijatelný a tvrdě proti němu protestovala, otec se nevzdal a ona teď každý den hodinu musí uklízet celou firmu. Musí si vážit toho, co má. A jak se říká – bez práce, nejsou koláče. Souhlasíte?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

What do you think?

Tento německý ovčák se po smrti svého pána doslova ztratil. Po více než 10ti letech ho uviděli u hrobu svého majitele

Odstrašující příběh. Otec důrazně VARUJE před dočasným tetováním tzn. Hennou. Může způsobit obrovské problémy…