Letuška poprosila cestující o pomoc. Přihlásila se zdravotní sestřička a zachránila život tříměsíčnímu miminku!

Bývalá zdravotní sestra ukončila svoji kariéru sestřičky na podzim 2022 po 16 letech. Těšila se na dlouho plánovanou dovolenou, tak si hned koupila letenky.

Avšak její plány na klidnou dovolenou, zhatil děsivý zvuk, který se ozýval z palubního rozhlasu letadla. Letuška říkala, že se v letadle nachází dítě, které najednou přestalo dýchat a že doufá, že se v letadle nachází nějaký lékař.

Žena okamžitě vyskočila ze židle a spěchala směrem k zadní části letadla.

Nebyla lékařkou, ale během tolika let práce zdravotní sestry získala dovednosti, které v této situaci rozhodně mohly pomoci. V zadní části letadla našla tříměsíční miminko, které už nevykazovalo známky života.

Jeho tvář byla už úplně modrá. Ona byla ze začátku velmi nervózní, ale léta praxe vlastně ukázala své.

Bývalá zdravotní sestra ihned zvedla dítě do náruče a poté mu začala masírovat hrudní koš. Snažila se, aby dítě tak nějak začalo reagovat, a tak ho zkoušela štípat, a dokonce na něj i křičela. Po chvíli se dítěti začala vracet barva do tváře, ale ona ještě nepřestávala. Žena říká, že je vděčná, že nemusela dítě resuscitovat, protože s malými miminky je to prý velmi obtížné. Už po pár minutách bylo naprosto jasné, že dítě přežije. Poté, co se tento příběh dostal do novin, byla zdravotnice pochopitelně oceněna za svůj čin. Ona ale odmítá být označena za hrdinku. Pomoc druhým chápe jako přirozenou věc a proto dělala všechno proto, aby malé děťátko zachránila.

Je velmi vděčná, že v té chvíli byla právě v onom letadle. Děkujeme za záchranu!

Pokud se Vám článek líbil nebo jste se dozvěděli něco nového – sdílejte jej, nebo podpořte Like-em. Čím více sdílení, tím větší motivace pro nás, psát dobré zprávy každý den. Napište nám komentář! Vaše názory jsou vítány!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

What do you think?

Před svou smrtí napsal 30 dopisů. Pro nejbližší si tak připravil dojemné překvapení…

Rodičovská láska: 70letý otec stále čekává na svou dceru na zastávce, aby ji bezpečně doprovodil domů