Holčička se narodila s nádorem 2krát větším než ona. Je to však bojovnice, která ukázala vůli žít!

Na zázračný příběh o přežití této malé holčičky se tak brzy nezapomene. Rodičům dítěte během rutinní prohlídky ve 20. týdnu těhotenství doktoři řekli, že jejich dcerka má přibližně 30% šanci na přežití.

Jejich dcera přišla na svět s nádorem páteře, který byl dvakrát větší než ona sama.

Ona však všechny překvapila silnou vůlí žít. Saylor se ukázala jako silná holčička už od narození.

Saylor Thomson se narodila loni v srpnu v Austrálii. Na svět se zeptala o celé tři měsíce dříve a vážila pouhých 1025 gramů. Dvoukilový nádor na těle holčičky vážil dvojnásobek její váhy.

Po jejím porodu proto začal boj o život.

Tým 25 lékařů okamžitě zahájil komplikovanou operaci. Ta trvala šest hodin. Dítě mělo sakrokokcygeální teratom. Tento stav postihuje jedno ze 40 000 narozených dětí. Sakrokokcygeální teratom je jeden z nejčastěji se vyskytujících tumorů v novorozeneckém věku. Je tvořen z embryonálních zárodečných buněk a vyskytuje se v poměru 1:35 000 – 40 000 živě narozených dětí. V důsledku rozvoje ultrasonografie v posledních letech může být sakrokokcygeální teratom diagnostikován již běhemprenatálního období. V některých případech se vyskytují komplikace, které mohou vést k odumření plodu. Preferuje se nejméně traumatizující způsob vedení porodu. Prognóza je nejistá, perinatální péče je komplexní a vyžaduje sispolupráci porodníků, neonatologů a dětských chirurgů.

Operace malé bojovnice však dopadla úspěšně a Saylor si vysloužila přezdívku zázračné dítě. Po měsících od operace se skvěle zotavila a každým dnem se jí daří stále lépe.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

What do you think?

Šikovný chlapeček si zachránil život. Přiběhl k prodavačce a řekl jí: “Prosím, tvařte se, že jste moje máma.”

Celá její rodina ji přemlouvala, aby šla na potrat, protože čekala dítě s Downovým syndromem. Žena v tom měla jasno a miminko si nechala!